Látnivalók a Sólyom Vendégház közelében

Ha programot szeretnél szervezni itt tartózkodásod idejére, innen kedvedre válogathatsz!

A programok egy része fizetős program, kérjük ellenőrizd minden kiválasztott programpont költségeit a tervezéshez!

Orfűi Aquapark

Az Orfűi Aquapark a hét minden napján 9.00-20.00 óra között várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat!

Orfűi-tó

Terület: 9,8 ha
Fogható halak: ponty, süllő, amur, harcsa, csuka

Orfűi Tájház és Kemencés Udvar

A Kemencés udvar a magyar paraszti étkezési kultúrát eleveníti fel. A magyarság kemencetípusainak, edényeinek, eszközeinek és azok használható másolatainak gyűjteménye, ami itt bemutatásra kerül.
Az Orfűi Tájház épülete egy igazi kuriózum. Ritkaság számba megy ez az épület együttes, mert ami itt látható, az egy templommal egytengelyű, tornácos parasztház látványa. A Tájház közös udvarban van a Kemencés Udvarral, ahol az ország egyes tájegységeinek kemencetípusait és a hagyományos sütés-főzés eszközeit láthatják.
Naponta sütési bemutatót tartanak. Minden szezonban szabadtéri kiállítást rendeznek a feledésbe merülő tárgyaink és a régi népi gasztronómia tárgykörében. A Tájházat, a Kemencés Udvart, Serényi László fafaragó, a népművészet mestere állandó kiállítását és a szabadtéri kiállítást egy helyen látogathatják.

Malommúzeum

A múzeum kétféle malmot mutat be. A visszaállított orfűi vízimalom nem csupán múzeum, hanem az egyetlen patakmalom hazánkban, amely napjainkban is tényleges gabonaőrlést folytat egész évben. A szárazmalom monumentális járgánykerekét egykoron állatok hajtották, az olajütő hatalmas présgerendái még ma is valósághűen szemléltetik hogyan préselték annak idején az olajat.
Kenyérsütési bemutatóinkon elleshetik a kenyérdagasztás hagyományos fogásait és a kemencében sütés fortélyait. A nyári sütő-sulikban gyerekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatják tudásukat. Augusztus 20-án évek óta hagyományosan a malomnál szenteljük az Új Kenyeret. A Malom Pincében elidőzhet egy jó pohár Pécsi Cirfandli mellett, vagy kávé-különlegességeinktől újult erőre kapva folytathatja útját a malmoktól induló Vízfő-tanösvényen. Kínálunk még egészséges és bio-portékákat is, amelyekből évről évre szélesedik a választék.

Balázs-hegyi kilátó

Az első kilátót 1975-ben építették és 1987-ben leégett. 1994-ben egy vas fúrótornyot tettek a helyére.

Vízfő tanösvény

Az orfűi Malommúzeum parkolójától indul, hossza közel 1 km. A négy állmásból álló tanösvény a vízimalom és szárazmalom működésével, Vízfő-barlangkialakulásával és élővilágával, a Barlangkutatók forrásának élővilágával, a gyepgazdálkodással, valamint a védett égeres láperdővel ismerteti meg látogatóit.

Denevérmúzeum

Az abaligeti Denevérmúzeum 2004-ben nyílt meg és egyedülálló tematikus bemutatóhelye a denevérek kevéssé ismert és misztikusnak tűnő világának. Az eltérő élőhelyek szerint, nagyszerű kialakítással, látványosan és valósághűen mutatja be a denevéreket.

Hármaskereszt

Az Abaliget-Orfű összekötő út mentén a Millennium évében felújított Hármaskeresztnél megállva csodálatos panoráma tárul a látogatók elé. Már régóta csak egy kereszt áll ezen a helyen, mégis Hármaskeresztnek hívják. Valamikor valószínűleg kálvária volt ezen a helyen. A hagyomány szerint a kereszteket az a Mattenheim József állíttatta, aki 1768-ban a barlangban járt. Állítólag tizenöt gyermeke született a molnárnak, de születésük után egymás után meghaltak. Már a nyolcadikat temette el, amikor fogadalomból emeltette a kálváriát.

Abaligeti tanösvény

A barlang bejáratától indul a denevéres táblákkal ellátott tanösvény, melynek 12 állomásán a felszín természeti értékeinek és a hozzájuk kapcsolódó folyamatoknak megismerésére nyílik lehetőség.
Az egyes állomáshelyek ismertetésére szolgáló füzet a barlang pénztárában szerezhető be.

Abaligeti gyógybarlang

A Mecsek egyik legismertebb és legnépszerűbb természeti látnivalója az Abaligeti-gyógybarlang. A víz eróziós tevékenysége által alakított formavilága következtében régebben a világ száz természeti csodája közé sorolták.
A folyamatos kutatások nyomán vált ismertté a gyalogosan, kényelmesen megtekinthető 466 méteres főág és a három, nehezen járható mellékág. A barlang az emberi szem számára láthatatlanul ma is változik. Erről a járat teljes hosszában folyó patak gondoskodik. Klímája, köszönhetően a 97 %-os páratartalmú levegőnek és a benne található gyulladáscsökkentő kalcium-ionoknak a légúti, allergiás és asztmatikus betegségekben szenvedőknek hoz enyhülést.

Hertelendi Termálfürdő

Medencék száma: 6
Termálfürdőnk Baranya megye és a Dél-Dunántúl legváltozatosabb, természeti értékeiben leggazdagabb vidékén, a Mecsek-Hegyhát Üdülőkörzetben található. A 3 hektáron fekvő árnyékos, szép strand egész évben várja az ide látogatókat.

Kiállított tűzoltókocsi

A település egyik látnivalója.

Herman Ottó-tó

Terület: 28,2 ha
Fogható halak: ponty, amur, süllő, harcsa, csuka
Napijegy-vásárlási lehetőség: Orfűi kemping; mecsekszakáli elágazás melletti ABC
Elvihető nemes halak száma: 1 db
Elvihető egyéb halak mennyisége: 2 kg
Nappali horgászati lehetőség: 4-22 óráig
Éjszakai horgászati lehetőség: hétvégén 22-24 óráig
A vízparton vagy közvetlen közelében étterem található.

Elérhetőség

Sólyom Vendégház - Orfű

sanyatanya@t-online.hu

7677 Orfű, Végföldi u. 5.
majorosiivett73@gmail.com

06 72/378-406
06 30/480-4188

Keresés

Újdonságok

2017.05.17 22:22

BEMER Classic Set Bemer fizikai érterápiás kezeléshez

A vendégeink részére a kezelés díjmentes. Bővebb információ a berendezésről és az érterápiáról a www.bemer3000.hu oldalon.
2017.05.17 22:14

Ping-pong asztal

Beszereztünk egy kültéri ping-pong asztalt az aktív kikapcsolódáshoz.
2017.05.17 22:10

Trambulin 3,6 méter átmérőjű

Kedves vendégeink. Itt a gyerekek kedvence! Masszív szerkezet, nagy teherbírás!
2017.01.15 15:35

NEMEZELÉS! ( hogyan lesz a birkából( gyapjúból ) nemeztermék? )

Érdekel a nemezkészítés? Szeretnéd megtanulni a nemezelés alapfogásait, esetleg készítenél magadnak néhány apróságot vagy nemezékszert? Természetesen amit készítettél hazaviheted! Ha még nem volt alkalmad és érdekel ez a tevékenység itt a NAGY lehetőség! Mi mindent biztosítunk neked!!!! ( gyapjú,...
2017.01.15 15:27

XBOX-360 + 2 kontroller !

Rossz idő esetére! ( reméljük nem lesz ilyen...)
2017.01.15 14:36

250mm Newton Csillagász távcső!

Fedezd fel az égboltot! Nincs városi fényszennyezés! Megnéznéd saját szemeddel a szaturnusz gyűrűjét vagy a hold krátereit? Ezentúl megteheted nálunk.Kiváló időtöltés mindenkinek!
2017.01.15 14:27

Új Vorwerk Kobold professzionális porszívó!!!

Az új porszívóval garantált a tisztaság és az atkáknak is annyi!!! Ágybetétek, matracok, szőnyegek rendszeres atkamentesítése! Nincs atka, nincs por nincs ALLERGIA!
2017.01.15 14:13

Új SAMSUNG SMART LED TV

Tisztelt vendégeink! Az apartmanokban a TV készülékeket lecseréltük SAMSUNG SMART LED televiziókra!!!

© 2012 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode